Egy ekkora méretű kapu esetében különösen fontos a pontos tervezés! Egy alultervezett ellensúly, vagy egy alultervezett sínszerkezet, hamar problémát okozhat a kapu mozgatása közben. A nem megfelelően megtervezett kapuk mozgó, súrlódó alkatrészei rövid idő alatt elkopnak, rosszabb esetben a sínszerkezet is eldeformálódhat. 

Az ellensúly meghatározásának is kulcsfontosságú szerepe van, hisz az tartja majd a kaput hosszú éveken keresztül pontosan a helyén. Ezen is múlik majd, hogy a kapu megfelelően fog e csukódni, vagy sem.

Mi minden úszókapuhoz minimum a 80x80mm-es C sín profilt építünk be. Még a kisebb kapukhoz is! Azt gondoldoljuk, hogy ezen az elemen nem szabad spórolni, hisz ez biztosítja a kapu folyamatos akadásmentes precíz működését.

Az C sínen kívül kiemelkedően fontos szerepe van a görgő csoportnak is. Minden esetben olyan görgőcsoportot használunk, ami nem tud a C sínbe beszorulni, illetve nem koptatja azt. A görgőcsoport feladata, hogy a kaput a kijelölt pályán precízen mozgassa. 

Egy jó minőségű görgőcsoportnak kiválóak a siklási tulajdonságai, ami megkíméli a kaput mozgató motort, ami hosszabb élettartamot eredményez annak.