• Amikor a személykaput mágneszárral szereljük, akkor a személykapuhoz tartozó kilincset a zártakaróhoz hozzáhegesszük. Erre azért van szükség, mert ha a zárnyelv a kilincs működtetésével visszahúzható, akkor a kapu nyithatóvá válik és így a mágneszár funkcióját veszti.

  • Amennyiben mágneszárral szeretnéd szereltetni a kapudat, akkor gondoskodnod kell a megfelelő áram ellátásról. Általában a mágneszárak 12 és 24 volt árammal működtethetők.

  • A mágneszár működtetése általában egy falra szerelt egyállású billenő (csengő) kapcsoló beiktatásával történik, ami alap állapotban megszakítja az áramkört és a gomb megnyomásával a áramot juttat a mágneszárba.

  • Amennyiben távolról is vezérelni szeretnéd a mágneszárat és nem akarsz kaputelefonra költeni, akkor egy rádiós távvezérlő közbeiktatásával is vezérelhető a mágneszár. Gyakorlatilag egy kis távirányító egyik gombjával feloldható a zárszerkezet.

  • Fontos megemlíteni, hogy többféle mágneszár létezik. Van olyan ahol a kapcsolót folyamatosan nyomni kell a nyitásig. Ezt  a típust nem ajánlom, mivel rendkívül kényelmetlen a használata. Én azt a megoldást preferálom, ami a gomb megnyomása után egy darab nyitást enged, majd újra zár. Ennél a megoldásnál arra kell figyelni, hogy ha mégsem történik nyitás, akkor akár egy hét múlva is nyitható a kapu, de csak egy alkalommal.